E.F.T.  Acupunctuur met de handen


E.F.T. staat voor Emotional Freedom Technique, vrij vertaald: Emotionele Bevrijdings Techniek.
Het is een vorm van acupunctuur, maar dan gebruik makend van kloppen met de vingers op bepaalde acupunctuurpunten. Het kan zowel toegepast worden voor het verwerken van emoties, angsten etc. uit het verleden, als voor problemen welke u nu parten spelen, maar ook voor zaken die in de toekomst plaats zullen vinden kan E.F.T. ondersteunend zijn. 


Wanneer wij emoties, angsten etc. vanuit het verleden niet volledig hebben verwerkt zijn deze vastgelegd in ons lichaam en wordt ons leven van nu zowel mentaal als fysiek hierdoor beïnvloed.
De voorbeelden hiervan zijn zeer talrijk. Enkele wil ik er noemen: het verdriet om een overledene, de angst en paniek na een ongeluk, gepest zijn op school, boosheid, de confrontatie met een autoritair iemand, angst door sexueel misbruik en …… vult u zelf maar in.


Problemen welke ook ons hele wezen nu kunnen beïnvloeden zijn angsten, (b.v. faalangst, angst voor bepaalde diersoorten, angst voor de tandarts), verslavingen (o.a. rookverslaving), nagelbijten, blozen, vrees (b.v. pleinvrees, watervrees), schuldgevoel, slapeloosheid, verlegenheid, etc….maar ook fysieke klachten (welke toch vaak een emotionele oorzaak hebben). 


En, zoals gezegd, kan E.F.T. ook ondersteunend voor de toekomst werken, zoals b.v. bij zenuwen voor een examen of test, het moeten spreken in het openbaar, positiever kunnen omgaan met de kinderen, zelfwaardering, nieuwe relaties aangaan, baby’s kalmeren, beter presteren op school, werk en (professioneel) sporten, etc., etc. 
Het kloppen op de acupunctuurpunten wordt door de behandelde, in samenwerking met en onder leiding van mij, zelf gedaan. Daardoor kan de behandelde zich richten op de emotionele en fysieke reacties en hoeft dan niet na te denken over de stappen in het proces. 
Wilt u hier meer over weten, schroom dan niet contact met mij op te nemen. 
Klik hiervoor op Contact.